Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG "Dirupo" Extra Dry

Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG "Dirupo" Extra Dry

Deze Italiaanse mousserende wijn is van het wijnhuis Andreola. Deze wijn komt uit de wijnstreek Veneto. Specifiek komt deze wijn uit het wijngebied Valdobbiadene. Het smaakprofiel van deze wijn is bloemig, fris en fruitig. Dit wijntje past goed bij de volgende gerechten: aperitief, pasta en wit vlees. Deze mousserende wijn is volledig gemaakt van Bianchetta, Glera en Perera druiven.

15.99 12.95

Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG “Dirupo” Extra Dry kan per fles gekocht worden.

Op voorraad

Levertijd (indien op voorraad): Vóór 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Omschrijving

Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG "Dirupo" Extra Dry

Deze wijn is erg delicaat, bloemig en zeer fruitig met tonen van appel en peer, welke heel goed samen gaan met de elegante en aangename bubbels van deze prosecco. Deze prosecco van het wijnhuis Andreola is ideaal als aperitief, uitstekend met voorgerechten en erg goed bij pasta’s met groenten, maar ook sauzen met wit vlees of vis sluiten uitstekend aan bij deze wijn.

De wijn heeft fijne en aanhoudende aroma’s van citrus, perzik en appel. Deze aroma’s geven de mousserende wijn een fris, maar vooral fruitig karakter. Kortom, een erg interessante prosecco van het wijnhuis Andreola.

Enkele aanvullingen op de algemene productspecificaties van deze Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG “Dirupo”Extra Dry:

  • Deze wijn wordt geproduceerd in Valdobbiadene.
  • Deze wijn bestaat uit drie druivenrassen, namelijk 90% Glera, 5% Bianchetta en 5% Perera.
  • De druiven van deze specifieke wijn worden op 300 meter boven zeeniveau verbouwd.
  • De bodem waarop de druiven worden verbouwd bestaat voor een groot deel uit klei met zandstenen.
  • Het wijnhuis Andreola hanteert voor deze wijn een norm voor het aantal wijnstokken per hectare, namelijk 3.500 wijnstokken per hectare.
  • De wijngaard van Andreola zorgt met het beschreven aantal wijnstokken voor 13.500 kilo druiven per hectare.
  • De druiven van Andreola worden geplukt in september en oktober.
  • Om het sap uit de druiven te krijgen en om het eerste vergistingsproces op gang te brengen worden de druiven met een zachte pers behandeld.
  • De eerste gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur.
  • Het totale gistingsproces bij de wijnen van Andreola duurt 30 tot 40 dagen.
  • Het totale proces om daadwerkelijk deze wijn te hebben duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.
  • Het gistingsproces vindt plaats in grote containers, waarbij alles wordt uitgevoerd volgens de Charmat Methode.
  • Er wordt per liter wijn 17 gram suiker toegevoegd, want dit zorgt ervoor dat deze wijn het juiste alcoholgehalte krijgt en dat de wijn langer bewaard kan worden.
  • De druk op deze fles wijn is 5 atm, want dit zorgt ervoor dat de wijn zijn mousserende effect behoudt.
  • Zoals voor iedere wijn eigenlijk geldt, bewaar de wijn op een koele plek met een constante luchtvochtigheid. Dit zal ook het mooie bruisende effect ten goede komen.
Specificaties

Extra informatie

Gewicht 0.75 kg
Wijnhuis

Andreola

Wijnstreek

Veneto

Wijngebied

Valdobbiadene

Druiven

Bianchetta, Glera, Perera

Smaakprofiel

Bloemig, Fris, Fruitig

Gerecht

Aperitief, Pasta, Wit vlees

Wijnsoort

Mousserend

Wijnclassificatie

DOCG

Appelatie

Prosecco Superiore DOCG

Inhoud

0,75 Liter

Serveer temperatuur

10 – 12

Alcohol percentage

11

Biologisch

Nee

Wijnhuis

Andreola

Andreola is het wijnhuis van deze prachtige Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG "Dirupo" Extra Dry .Het wijnhuis Andreola is één van de beste producenten op het gebied van mousserende wijnen. De wijnen van Andreola zijn afkomstig van erg steile wijngaarden. De wijnen van Andreola zijn erg elegant en erg aangenaam om te proeven. Stefano Pola is de eigenaar van wijnhuis Andreola. Zijn doel is om de kenmerken van de wijngaard terug te laten komen in zijn wijn. Dit houdt in dat hij graag flexibiliteit en zachtheid terugziet in al zijn wijnen. De wijnen van Andreola staan bekend om romigheid in de mond en intense en fruitige aroma’s in de neus.

Reviews