Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG "Millesimato" Dry

Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG “Millesimato” Dry

Deze Italiaanse mousserende wijn is van het wijnhuis Andreola. Deze wijn komt uit de wijnstreek Veneto. Specifiek komt deze wijn uit het wijngebied Valdobbiadene. Het smaakprofiel van deze wijn is bloemig, fruitig en zacht. Dit wijntje past goed bij de volgende gerechten: aperitief, salade en vis. Deze mousserende wijn is volledig gemaakt van Glera druiven.

15.95

Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG “Millesimato” Dry kan per fles gekocht worden.

Uitverkocht

Levertijd (indien op voorraad): Vóór 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd
Facebook
Twitter
LinkedIn
Omschrijving

Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG "Millesimato" Dry

Iets wat we niet veel meer zien, namelijk een vintage prosecco en dan ook nog eens gemaakt door het wijnhuis Andreola 1 van de beste producenten op het gebied van mousserende wijnen.

In de neus hele subtiele geuren van perzik, abrikoos en exotisch fruit aangevuld met een zeer delicate bloemengeur. Op de tong een heel fijn en zacht bruisend effect met smaken van abrikoos en perzik. De afdronk is lang, maar heel subtiel. Kortom, een erg aangename prosecco.

Natuurlijk is deze prosecco heerlijk als aperitief, maar deze wijn past ook goed bij vegetarische gerechten en pasta’s.

Enkele aanvullingen op de algemene productspecificaties van deze Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry

  • Deze wijn wordt geproduceerd in Valdobbiadene.
  • Deze wijn bestaat uit voor 100% uit Glera druiven. Dus er is geen andere druivenras die in deze wijn zit.
  • De druifsoort van deze specifieke wijn worden op 350 meter boven zeeniveau verbouwd.
  • De bodem waarop de druiven worden verbouwd is kleiachtig met een zandstenen ondergrond.
  • Het wijnhuis Andreola hanteert voor deze wijn een norm voor het aantal wijnstokken per hectare, namelijk 3.500 wijnstokken per hectare.
  • De wijngaard van Andreola zorgt met het beschreven aantal wijnstokken voor 13.500 kilo druiven per hectare.
  • De druiven van Andreola worden geplukt in september en oktober.
  • Om het sap uit de druiven te krijgen en om het eerste vergistingsproces op gang te brengen worden de druiven met een zachte pers behandeld.
  • De eerste gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur.
  • Het totale gistingsproces bij de wijnen van Andreola duurt 30-40 dagen.
  • Het totale proces om daadwerkelijk deze wijn te laten ontstaan duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.
  • Het gistingsproces vindt plaats in grote containers, waarbij alles wordt uitgevoerd volgens de Charmat Methode.
  • Er wordt per liter wijn 24 gram suiker toegevoegd, want dit zorgt ervoor dat deze wijn het juiste alcoholgehalte krijgt en dat de wijn langer bewaard kan worden.
  • De druk op deze fles wijn is 5 atm, want dit zorgt ervoor dat de wijn zijn mousserende effect behoudt.
  • Zoals voor iedere wijn eigenlijk geldt, bewaar de wijn op een koele plek met een constante luchtvochtigheid. Dit zal ook het mooie bruisende effect ten goede komen.
Specificaties

Extra informatie

Gewicht 0.75 kg
Wijnhuis

Andreola

Wijnstreek

Veneto

Wijngebied

Valdobbiadene

Druiven

Glera

Smaakprofiel

Bloemig, Fruitig, Zacht

Gerecht

Aperitief, Salade, Vis

Wijnsoort

Mousserend

Wijnclassificatie

DOCG

Appelatie

Prosecco Superiore DOCG

Inhoud

0,75 Liter

Serveer temperatuur

10 – 12

Alcohol percentage

11

Biologisch

Nee

Wijnhuis

Andreola

Andreola is het wijnhuis van deze prachtige Andreola Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG "Millesimato" Dry .Het wijnhuis Andreola is één van de beste producenten op het gebied van mousserende wijnen. De wijnen van Andreola zijn afkomstig van erg steile wijngaarden. De wijnen van Andreola zijn erg elegant en erg aangenaam om te proeven. Stefano Pola is de eigenaar van wijnhuis Andreola. Zijn doel is om de kenmerken van de wijngaard terug te laten komen in zijn wijn. Dit houdt in dat hij graag flexibiliteit en zachtheid terugziet in al zijn wijnen. De wijnen van Andreola staan bekend om romigheid in de mond en intense en fruitige aroma’s in de neus.

Reviews