Beni di Batasiolo Barolo DOCG

Beni di Batasiolo Barolo DOCG

Deze Italiaanse rode wijn is van het wijnhuis Beni di Batasiolo. Deze wijn komt uit de wijnstreek Piëmonte. Specifiek komt deze wijn uit het wijngebied Barolo. Het smaakprofiel van deze wijn is fruitig, krachtig en vol. Dit wijntje past goed bij de volgende gerechten: kaas, oude kaas, pasta, rood vlees, salami en vlees. Deze rode wijn is volledig gemaakt van Nebbiolo druiven.

29.95

Beni di Batasiolo Barolo DOCG kan per fles gekocht worden.

Op voorraad

Levertijd (indien op voorraad): Vóór 15:00 besteld is de volgende werkdag geleverd
Facebook
Twitter
LinkedIn
Omschrijving

Beni di Batasiolo Barolo DOCG

Deze Barolo van wijnhuis Beni di Batasiolo heeft een lange rijping gehad op Franse eikenhouten vaten. In totaal heeft deze rode wijn 24 maanden gerijpt op deze vaten. Daarna heeft de wijn nog eens 6 tot 12 maanden op fles liggen rijpen.

Deze Barolo van dit wijnhuis heeft zich ontwikkeld tot één van de beste wijnen uit het Barolo gebied. Het is een volle en complexe wijn met veel aroma’s van pruimen, kersen, chocolade, drop en tabak. De smaak is erg zacht, maar wel vol en rijk. De tannines zijn goed in balans en geven de wijn een goede body met een lange, maar aangename afdronk.

Specificaties

Extra informatie

Gewicht 0.75 kg
Wijnhuis

Beni di Batasiolo

Wijnstreek

Piëmonte

Wijngebied

Barolo

Druiven

Nebbiolo

Smaakprofiel

Fruitig, Krachtig, Vol

Gerecht

Kaas, Oude kaas, Pasta, Rood vlees, Salami, Vlees

Wijnsoort

Rood

Wijnclassificatie

DOCG

Appelatie

Barolo DOCG

Inhoud

0,75 Liter

Serveer temperatuur

18 – 20

Alcohol percentage

13,5

Biologisch

Nee

Wijnhuis

Beni di Batasiolo

Beni di Batasiolo, eigendom van de familie Dogliani, is een wijnmakerij in de regio Langhe in Piemonte. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra, die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen, met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden, waarvan 150 beplant zijn met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo, voor het maken van Barolo!

Reviews