Deze Italiaanse witte wijn is van het wijnhuis Beni di Batasiolo. Deze wijn komt uit de wijnstreek Piëmonte. Specifiek komt deze wijn uit het wijngebied Langhe. Het smaakprofiel van deze wijn is fris, rijp en rond. Dit wijntje past goed bij de volgende gerechten: kaas, pasta, pizza en vlees. Deze witte wijn is volledig gemaakt van Arneis druiven.
€19.99 €17.95
Op voorraad
Beni di Batasiolo, eigendom van de familie Dogliani, is een wijnmakerij in de regio Langhe in Piemonte. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra, die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen, met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden, waarvan 150 beplant zijn met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo, voor het maken van Barolo!
Gewicht | 0.75 kg |
---|---|
Wijnhuis | Beni di Batasiolo |
Wijnstreek | Piëmonte |
Wijngebied | Langhe |
Druiven | Arneis |
Smaakprofiel | Fris, Rijp, Rond |
Gerecht | Kaas, Pasta, Pizza, Vlees |
Wijnsoort | Wit |
Wijnclassificatie | DOCG |
Appelatie | Roero DOCG |
Inhoud | 0,75 Liter |
Serveer temperatuur | 8 – 10 |
Alcohol percentage | WVV |
Biologisch | Nee |
Beni di Batasiolo, eigendom van de familie Dogliani, is een wijnmakerij in de regio Langhe in Piemonte. In 1978 kochten de gebroeders Dogliani de historische Kiola wijnmakerij in La Morra, die was opgericht in 1950 en bestaat uit 7 boerderijen, met wijngaarden gelegen in de mooiste Barolo wijnbouwgebieden. Met de toevoeging van deze grote wijnmakerij en de eigen gronden, bestaat het totale landgoed nu uit 9 boerderijen en 264 hectare aan wijngaarden, waarvan 150 beplant zijn met de belangrijkste en meest gevierde lokaal geteelde druif, de Nebbiolo, voor het maken van Barolo!
Reviews
Bestelinformatie:
Categorieën:
Wil je leuke tips, weetjes of geweldige aanbiedingen ontvangen van Italiaanswijnhuis.nl, meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.