Piëmont

Piëmont is grote en mooie wijnstreek in Italië. Mede om die reden hebben wij wat leuke informatie op een rij gezet. Op deze pagina komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergrond informatie van de wijnstreek Piëmont
    • Wijnstreek Piëmont
    • Achtergrond informatie van de wijnstreek Piëmont

Wijnstreek Piëmont

Piëmont is een van de bekende wijnstreken van Italië. Dit komt voornamelijk door de prachtige rode wijnen die afkomstig zijn van de Nebbiolo druif. Piëmont is de Nederlandse naam voor de streek. Deze Nederlandse naam wordt vaak in verwarring gebracht met de Italiaanse naam voor de wijnstreek, namelijk Piemonte (dit spreek je uit als pjeemonte). Piëmont (dit wordt uitgesproken als pjeemoent) is een regio in het noordwesten van Italië, zoals de afbeelding laat zien. De hoofdstad van Piëmont is Turijn.

Achtergrond informatie van de wijnstreek Piëmont

Piëmont of ook wel Piemonte betekent in het Italiaans: “aan de voet van de bergen”. Daarom is het leuk om iets meer te vertellen over de geografie en het landschap van Piëmont. Daarbij wordt er ook feitelijke informatie gegeven die u misschien interessant vindt.

De geografie van de wijnstreek Piëmont

De betekenis van de naam Piëmont, namelijk “aan de voet van de bergen”,  komt uiteraard door het prachtige bergachtige gebied van Piëmont. In totaal heeft Piëmont een oppervlakte van 25.399 vierkante kilometer. Tot eind 2013 telde deze wijnstreek zo’n  4,4 miljoen inwoners. 

Blog categorieën

Recente berichten