Mionetto Prosecco DOC Treviso Frizzante

Mionetto Prosecco DOC Treviso Frizzante

Deze Italiaanse mousserende wijn is van het wijnhuis Mionetto. Deze wijn komt uit de wijnstreek Veneto. Specifiek komt deze wijn uit het wijngebied Valdobbiadene. Het smaakprofiel van deze wijn is droog, fris en fruitig. Dit wijntje past goed bij de volgende gerechten: aperitief, salade en vis. Deze mousserende wijn is volledig gemaakt van Glera druiven.

6.65

Mionetto Prosecco DOC Treviso Frizzante kan per fles gekocht worden.

Uitverkocht

Levertijd (indien op voorraad): 1 - 4 werkdagen
Facebook
Twitter
LinkedIn
Omschrijving

Mionetto Prosecco DOC Treviso Frizzante

Frizzante staat voor aangenaam droog, verfrissend en licht.

De frisse en fruitige smaak van deze Mionetto prosecco frizzante staat symbool voor de “Passione d´Italia. Deze Mionetto prosecco komt uit het hart van het DOC prosecco gebied. De heerlijke fruitige smaak roept geuren op van peer en appel. Deze licht prosecco met aanhoudende bubbels is uitermate geschikt voor ieder moment en tijdens vele gerechten.

Specificaties

Extra informatie

Gewicht 0.75 kg
Wijnhuis

Mionetto

Wijnstreek

Veneto

Wijngebied

Valdobbiadene

Druiven

Glera

Smaakprofiel

Droog, Fris, Fruitig

Gerecht

Aperitief, Salade, Vis

Wijnsoort

Mousserend

Wijnclassificatie

DOC

Appelatie

Prosecco DOC

Inhoud

0,75 Liter

Serveer temperatuur

6 – 8

Alcohol percentage

11

Biologisch

Nee

Wijnhuis

Mionetto

Mionetto is in de afgelopen circa 125 jaar een groot succesverhaal geworden. In de zonnige en groene dalen heeft de Familie Mionetto in 1887 in Valdobbiadene het bedrijf Mionetto opgericht. Leuk om te weten is dat Valdobbiadene eigenlijk het hart is van het prosecco gebied. Dus met een Mionetto prosecco heb je een uitstekende prosecco uit de originele prosecco streek.

Mionetto en Francesco Mionetto

Zo'n 126 jaar geleden begon de jonge Francesco Mionetto een kleine wijnkelder. Op het moment van schrijven staat op diezelfde locatie nu een winkel. Nog steeds valt de Mionetto familie onder de welbekende prosecco families van deze streek. Oorspronkelijk heeft Mionetto het succes te danken aan het samengaan van de oude tradities en de moderne innovaties. Francesco Mionetto, grondlegger van alle Mionetto prosecco's, heeft heel lang een vooraanstaande rol gespeeld in het bedrijf. Dit kwam mede doordat zijn eigen zoon al vroeg overleed. UIteindelijk kon zijn kleinzooi Sergio Mionetto het bedrijf, tenminste de leiding ervan, overnemen van zijn grootvader.

Mionetto en succes van deze prosecco

Uit liefde voor wijn en prosecco is Francesco Mionetto in 1887 de wijnbouw in deze onwijs mooi streek begonnen. Het kon nooit vermoedde dat zijn naam circa 100 jaar later onder bijna iedere wijnkenner in Europa, Noord-Amerika en Australië bekend zou zijn. Het bedrijf dat uiteraard klein begon groeide snel uit tot een grote moderne onderneming die de traditie van Valdobbiade exporteerde over de hele wereld. Enerzijds met een soort verplichting aan de tradities van Venetië en anderzijds met een zeer open geest, ontwikkelde het bedrijf Mionetto zich tot een succesvolle wijnproducent van prosecco, wijn en andere spiritualiën. Mionetto heeft daarom niet voor niets een bekende reputatie en al veel verschillende internationale prijzen gewonnen. Het geheim van de Mionetto prosecco ligt in de combinatie tussen de eeuwenoude ervaring, gecombineerd met de eigentijdse en moderne techniek. Het zijn mooie wijnen met een uitstekende kwaliteit die continue aan strenge kwaliteitscontroles onderhevig zijn, maar er altijd zonder enige problemen goed uit komen.

Mionetto prosecco, traditioneel geproduceerd, maar toch vernieuwend

Mionetto prosecco, waaronder dus ook deze Mionetto Prosecco DOC Treviso Frizzante is van hoge kwaliteit en gemaakt door bijzondere tradities te combineren met culturele vernieuwingen, waarbij Veneto nooit uit het oog verloren wordt.

Glera druiven zijn nodig om mooie prosecco wijnen te kunnen produceren. Tot een aantal jaar terug stond de naam prosecco voor een historisch wijnstok, welke voornamelijk in het noordoosten van Italië groeide. Sinds 2010 is prosecco een wettelijk vastgelegde wijnaanbouwgebied en is geen officiële druif, maar een kwaliteitskeurmerk. Om toch de kwaliteit van de prosecco te behouden heeft men de druifsoort van prosecco weer Glera genoemd. Waarom het woordje 'weer'? Dit komt door het verleden. Voordat prosecco enorme bekendheid kreeg, heette de druifsoort Glera. De bekendheid heeft gezorgd dat Glera minder genoemd werd, omdat prosecco beter verkocht in de winkels. Sinds 2010 is het weer omgedraait en wettelijk vastgelegd.

Glera duiven zijn uniek

Glera druiven zijn voornamelijk goudgeel van kleur. De druiven zijn krachtig van smaak. Daarbij bevat de Glera druif tonen van rijpe bessen en heeft het middelmatige grootte. Kortom, Glera druiven zijn uniek, maar erg interessant.

Reviews